Svet
47 ogledov

Severna Koreja poskusno izstrelila več raket

Severna Koreje po aprilski izstrelitvi rakete dolgega dosega vztrajno preizkuša Žurnal24 main
Severna Koreja je danes v morje poskusno izstrelila 25 raket kratkega dosega, je sporočilo južnokorejsko obrambno ministrstvo.

Rakete, ki jih je izstrelila s svoje vzhodne obale, so po 70 kilometrih padle v Japonsko morje. Z južnokorejskega obrambnega ministrstva so sporočili, da so sprva izstrelili deset raket, nato pa še osem. Sledilo je še sedem raket, zadnja je bila izstreljena zvečer po lokalnem času.

Po izstrelitvi raket južnokorejska vojska pozorno spremlja razmere, če bi prišlo do novih provokacij Pjongjanga, so dodali.

Gre za zadnje v vrsti raketnih preizkusov, ki so naleteli na kritike ZDA in Seula.

Južnokorejska vojska je okrepila budnost po izstrelitvi vrste raket iz njene severne sosede, do česar prihaja v času letnih vojaških vaj med ZDA in Južno Korejo, ki trajajo od februarja do sredine aprila.

Pjongjang te vaje redno obsoja kot vaje za napad na Severno Korejo, Seul in Washington pa vztrajata, da gre za obrambne vojaške vaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.