Sirijo bodo verjetno doletele sankcije

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sirija ima tri dni časa, da preneha izvajati nasilje nad civilisti. V nasprotnem primeru jih čakajo gospodarske sankcije. V današnjih spopadih nove žrtve.
Oglej si celoten članek

Na zasedanju Arabske lige so prisotni odločili, da Siriji dajo na voljo tri dni za ustavitev nasilja nad civilnim prebivalstvom. "Če Damask ne bo privolil v sodelovanje z ligo, bodo proti Siriji sprejete sankcije," je po zasedanju dejal katarski premier Šejk Hamad bin Džasem Al Tani.

Potrpljenje z režimom sirskega predsednika Bašarja Al Asada jih očitno mineva. "Ne želim govoriti o zadnji možnosti, da Damask ne bi mislil, da je dobil ultimat, vendar smo skoraj pri koncu," je še dejal.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov pa je danes zaskrbljenost izrazil z naslednjimi besedami: "Vidimo televizijska poročila, ki pravijo, da so nove sile – z imenom Osvobodimo Sirijo izvedle napad na vladno stavbo, ki pripada sirskim obrambnim silam. To je že zdaj povsem podobno pravi civilni vojni."

Po podatkih Združenih narodov je bilo od marca, ko so se začeli protivladni protesti, ubitih že več kot 3.500 ljudi. V predmestju Damaska je samo danes v zgodnjih jutranjih urah umrlo ali pa se v napadu huje poškodovalo še 20 ljudi. Reuters poroča, da oblast napadov še ni potrdila in da je tudi sicer podatke težko preveriti, ker je novinarjem delo močno oteženo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.