"Siti smo tega!"

Foto: Žurnal24 Protivladni protesti potekajo v vseh večjih mestih Maroka. (Foto: Gašper Završni
Maroko. Odstop vlade zahtevajo tudi Maročani. V Rabatu se je včeraj zbralo več kot pet tisoč jeznih protestnikov.
Oglej si celoten članek
V Libiji vse več žrtev
Tripoli. Protesti so se včeraj nadaljevali tudi v Libiji. Medtem ko se je voditelj Moamer Gadafi protestnikov lotil z ostrostrelci in topništvom, drugi vračajo udarec z avtomobili bombami. V včerajšnjem spopadu pri vojaški bazi v Bengaziju je umrlo 25 ljudi, tako pa se je število žrtev protestov v državi povzpelo na 209.

Tudi na ulicah večjih maroških mest protestniki zahtevajo odstop oblasti. Za zdaj protesti potekajo mirno, brez nevarnosti za turiste. Vse se dogaja le v središčih mest, tako v Marrakeshu kot Casablanci. Družabna omrežja so še dostopna.

Dovolj jim je
Na ulicah maroške prestolnice Rabat se je zbralo več kot pet tisoč protestnikov, ki so z vzklikanjem izražali svoje zahteve po spremembi; v francoščini in arabščini so vzklikali: “Siti smo tega!” Med protestniki so simbolično plapolale tudi tunizijske in egipčanske zastave. V državi sicer podobno kot drugod v regiji vladata visoka stopnja brezposelnosti, predvsem med mladimi, in korupcija.

Vse je že v zakonu
Ljudje na ulicah zahtevajo predvsem odstop vlade, vendar se za vzkliki proti tej skriva tudi zahteva za odstop kralja. Dogajanje ljudje v veliki meri snemajo z mobilnimi telefoni in turiste pozivajo, naj o njem poročajo na družabnih omrežjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.