Škandal odnesel gejevskega kandidata

Foto: EPA
Foto: EPA
Na Irskem se je končala kampanja gejevskega kandidata za predsednika, ki so mu javnomnenjske raziskave napovedovale zmago.
Oglej si celoten članek

Danes se je za moškega, ki so mu javnomnenjske raziskave kazale največ možnosti, da postane novi predsednik Irske, končala predsedniška kampanja.

Odkrili so, da je senator David Norris pred leti, ko je bil poslanec zgornjega doma irskega parlamenta, izraelske oblasti prosil za pomilostitev svojega takratnega partnerja Ezra Nawija, ki je bil obtožen posilstva 15-letnega dečka.

Javnost je bila nad razkritimi podatki zgrožena, tudi zaradi razkritja spolnih zlorab v irski katoliški cerkvi s strani duhovnikov. Zato se je senator odločil, da izstopi iz kampanje.

"Globoko obžalujem, kar se je zgodilo pred 25 leti," je dejal ob koncu svoje kampanje in dodal, da ne obžaluje podpore in prošnje za pomilostitev svojega prijatelja, pač pa, da je javnosti dajal vtis, da ne sočustvuje z žrtvijo. "Zdaj, toliko časa kasneje, ko v zadevo nisem več čustveno vpleten, ko se ne bojim več, da bi si Ezra vzel življenje, vem, da sem takrat delal narobe," je dodal Norris.

Konec njegove kampanje s seboj prinaša tudi grenak priokus za vse, ki so upali, da bo na čelo države stopil odprt homoseksualni predsednik.

Kljub temu je Norris s svojo kandidaturo zadovoljen, saj je vsem skupaj dokazal, da lahko tudi geji postanejo predsedniki države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.