Svet
15 ogledov

Škandal odnesel gejevskega kandidata

Predsedniški kandidat Irske EPA
Na Irskem se je končala kampanja gejevskega kandidata za predsednika, ki so mu javnomnenjske raziskave napovedovale zmago.

Danes se je za moškega, ki so mu javnomnenjske raziskave kazale največ možnosti, da postane novi predsednik Irske, končala predsedniška kampanja.

Odkrili so, da je senator David Norris pred leti, ko je bil poslanec zgornjega doma irskega parlamenta, izraelske oblasti prosil za pomilostitev svojega takratnega partnerja Ezra Nawija, ki je bil obtožen posilstva 15-letnega dečka.

Javnost je bila nad razkritimi podatki zgrožena, tudi zaradi razkritja spolnih zlorab v irski katoliški cerkvi s strani duhovnikov. Zato se je senator odločil, da izstopi iz kampanje.

"Globoko obžalujem, kar se je zgodilo pred 25 leti," je dejal ob koncu svoje kampanje in dodal, da ne obžaluje podpore in prošnje za pomilostitev svojega prijatelja, pač pa, da je javnosti dajal vtis, da ne sočustvuje z žrtvijo. "Zdaj, toliko časa kasneje, ko v zadevo nisem več čustveno vpleten, ko se ne bojim več, da bi si Ezra vzel življenje, vem, da sem takrat delal narobe," je dodal Norris.

Konec njegove kampanje s seboj prinaša tudi grenak priokus za vse, ki so upali, da bo na čelo države stopil odprt homoseksualni predsednik.

Kljub temu je Norris s svojo kandidaturo zadovoljen, saj je vsem skupaj dokazal, da lahko tudi geji postanejo predsedniki države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.