Sklep v zagrebškem ZET-u: "Zaposlovali bomo v glavnem naše otroke."

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
V zagrebškem javnem prevozniškem podjetju podpirajo nepotizem, oziroma so ga kar uzakonili.
Oglej si celoten članek

V zagrebškem holdingu ZET, mestnem javnem prevozniškem podjetju, podpirajo nepotizem, oziroma so ga kar uzakonili. Da se je to res zgodilo, so javno obelodanili tamkajšnji sindikalisti in se pohvalili, da jim je z upravo nedavno uspelo skleniti dogovor, da se v bodoče pri novih zaposlitvah daje prednost otrokom in sorodnikom zaposlenih. Po pisanju Jutranjega lista so sklep objavili kar na svoji spletni strani.

Foto: Žurnal24 Bandić je ob pismu občutil strah. (Foto: Dejan Mijovič) Po besedah predsednika sindikata hrvaških voznikov Milijenka Goćina, so v podjetju uzakonili nekaj, kar se tako in tako dogaja že vrsto let, ko službe v glavnem dobivajo otroci in prijatelji tamkajšnjih zaposlenih, natančneje sindikalistov: "V Zet -u niso zaposlene le cele družine, zaposlene so celotne vasi."

Objava je med prebivalci Zagreba pa tudi tamkajšnjimi političnimi veljaki dvignila veliko prahu. Župan Milan Bandić je sporočil, da je takšen sklep neustaven: "Preprosto ne morem verjeti, da se je to zgodilo", je dejal in dodal, da ima v njihovi državi prav vsak pravico kandidirati za delovno mesto. Po njegovem je sklep smešen in si ga v podjetju ne bi smeli privoščiti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • Všeč mi je da so to napisal črno na belem, ne pa da se igrajo skrivalnice. Pač če je tko …

  • 07:53 29. Julij 2015.

    dajte nam kakšne resne novice ! pogrešam Savino, kje, kdaj, kako, ? GRČIJA, INDIJA, FANT, ZAROČENEC, MAMA, pa Tanja, še …

  • 21:19 28. Julij 2015.

    Popolnoma enako je na SŽ,kjer se zaposluje že 20 let po VIP načelu,edino,da je potrebno še sindikalistom priložit ene par …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.