Svet
34 ogledov

Sklep v zagrebškem ZET-u: "Zaposlovali bomo v glavnem naše otroke."

Tramvaj Patrik Macek/PIXSELL
V zagrebškem javnem prevozniškem podjetju podpirajo nepotizem, oziroma so ga kar uzakonili.

V zagrebškem holdingu ZET, mestnem javnem prevozniškem podjetju, podpirajo nepotizem, oziroma so ga kar uzakonili. Da se je to res zgodilo, so javno obelodanili tamkajšnji sindikalisti in se pohvalili, da jim je z upravo nedavno uspelo skleniti dogovor, da se v bodoče pri novih zaposlitvah daje prednost otrokom in sorodnikom zaposlenih. Po pisanju Jutranjega lista so sklep objavili kar na svoji spletni strani.

Bandić je ob pismu občutil strah. (Foto: Dejan Mijovič) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Po besedah predsednika sindikata hrvaških voznikov Milijenka Goćina, so v podjetju uzakonili nekaj, kar se tako in tako dogaja že vrsto let, ko službe v glavnem dobivajo otroci in prijatelji tamkajšnjih zaposlenih, natančneje sindikalistov: "V Zet -u niso zaposlene le cele družine, zaposlene so celotne vasi."

Objava je med prebivalci Zagreba pa tudi tamkajšnjimi političnimi veljaki dvignila veliko prahu. Župan Milan Bandić je sporočil, da je takšen sklep neustaven: "Preprosto ne morem verjeti, da se je to zgodilo", je dejal in dodal, da ima v njihovi državi prav vsak pravico kandidirati za delovno mesto. Po njegovem je sklep smešen in si ga v podjetju ne bi smeli privoščiti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:42 29.julij 2015.

    Všeč mi je da so to napisal črno na belem, ne pa da se igrajo skrivalnice. Pač če je tko naj bo tko ampak naj bo črno na belem.

  • macko 07:53 29.julij 2015.

    dajte nam kakšne resne novice ! pogrešam Savino, kje, kdaj, kako, ? GRČIJA, INDIJA, FANT, ZAROČENEC, MAMA, pa Tanja, še kak slab bikini ?come on, move ....

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:19 28.julij 2015.

    Popolnoma enako je na SŽ,kjer se zaposluje že 20 let po VIP načelu,edino,da je potrebno še sindikalistom priložit ene par stotakov za pomoč in trud!!