Skrivališče bin Ladna tudi šola

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Vseh 16 otrok, ki so skupaj z Osamo bin Ladnom živeli v njegovem skrivališču v Abbottabadu, se je moralo učiti doma, zelo redko pa so lahko zapustili posestvo.
Oglej si celoten članek

Od uboja bin Ladna s strani ameriških vojakov je minil natanko en teden. Pakistanski preiskovalci so med pregledom posestva odkrili sobo, opremljeno s šolsko tablo, ki je bila namenjena za poučevanje otrok.

"Da ne bi izsledili bin Ladna, otroci niso smeli hoditi v šolo izven posestva," je dejal predstavnik pakistanske varnostne službe.

"Zelo so bili zaščiteni ... Lahko si predstavljate, da bi otroci lahko kaj izdali," je dejal omenjeni predstavnik. Pakistanske oblasti so po raciji med drugim pridržale tri bin Ladnove žene, enega državljana Jemna in dve državljanki Savdske Arabije.

Slednji sta zelo izobraženi, saj ima ena izmed njiju celo doktorat o islamskih zakonih. Prav ta je bila tudi učiteljica otrokom, razkrivajo pakistanski preiskovalci.

Med operacijo ameriške vojske je bil med drugim ubit tudi bin Ladnov najstarejši sin. Bližnji sosedje so bili šokirani, ko so izvedeli, da so imeli med prebivalci najbolj iskanega terorista na svetu. Dejali so tudi, da so se prebivalci močno zastraženega posestva vedli zelo nenavadno.

Otroci se namreč nikoli niso igrali s sovrstniki. Videli so jih občasno, in sicer samo v spremstvu odraslih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.