Svet
10 ogledov

Skrivališče bin Ladna tudi šola

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Vseh 16 otrok, ki so skupaj z Osamo bin Ladnom živeli v njegovem skrivališču v Abbottabadu, se je moralo učiti doma, zelo redko pa so lahko zapustili posestvo.

Od uboja bin Ladna s strani ameriških vojakov je minil natanko en teden. Pakistanski preiskovalci so med pregledom posestva odkrili sobo, opremljeno s šolsko tablo, ki je bila namenjena za poučevanje otrok.

"Da ne bi izsledili bin Ladna, otroci niso smeli hoditi v šolo izven posestva," je dejal predstavnik pakistanske varnostne službe.

"Zelo so bili zaščiteni ... Lahko si predstavljate, da bi otroci lahko kaj izdali," je dejal omenjeni predstavnik. Pakistanske oblasti so po raciji med drugim pridržale tri bin Ladnove žene, enega državljana Jemna in dve državljanki Savdske Arabije.

Slednji sta zelo izobraženi, saj ima ena izmed njiju celo doktorat o islamskih zakonih. Prav ta je bila tudi učiteljica otrokom, razkrivajo pakistanski preiskovalci.

Med operacijo ameriške vojske je bil med drugim ubit tudi bin Ladnov najstarejši sin. Bližnji sosedje so bili šokirani, ko so izvedeli, da so imeli med prebivalci najbolj iskanega terorista na svetu. Dejali so tudi, da so se prebivalci močno zastraženega posestva vedli zelo nenavadno.

Otroci se namreč nikoli niso igrali s sovrstniki. Videli so jih občasno, in sicer samo v spremstvu odraslih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.