Skrivnosti iz bin Ladnovega dnevnika

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodja Al Kaide Osama bin Laden je plačal podkupnino pakistanskemu uradniku in tako prišel do dovoljenja za gradnjo utrjenega poslopja, kjer se je skrival, dokler ga niso tam lani ubile posebne enote ameriške vojske.
Oglej si celoten članek

O tem danes poroča pakistanski časnik News, ki se sklicuje na podatke iz bin Ladnovega dnevnika.

Po pisanju časnika je uradnik prejel 50 tisoč rupij – kar znaša okoli 515 dolarjev – za odobritev gradbenega dovoljenja za poslopje v mestu Abotabad na severu Pakistana. Tam so posebne enote ameriške vojske maja 2011 ubile terorističnega vodjo.

News identitete podkupljivega uradnika ne razkriva, poroča pa, da so ga oblasti že zaslišale. Časnik ob tem še piše, da se je bin Laden dobro zavedal korupcije pakistanskega uradništva, pristojnega za gradbena dovoljenja.

Dnevnik imajo v lasti pakistanske oblasti

Bin Ladnov dnevnik je po navedbah časnika News zdaj v lasti pakistanskih oblasti. Te so ga po njegovi smrti odkrile v njegovem skrivališču, skupaj z računalniškimi diski in drugo dokumentacijo.

Pakistanska vlada je po operaciji ameriške vojske zasegla bin Ladnovo posestvo, poslopje, v katerem so ga ubili, pa porušila. V Islamabadu so se namreč bali, da bi lahko začeli privrženci Al Kaide bin Ladnovo skrivališče dojemati kot svetišče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:28 26. December 2012.

    Bin Laden je bil človek, ki je zelo zgodaj doumel kje je največje zlo na tem svetu. Če malo bolj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.