Svet
39 ogledov

Skrivnosti iz bin Ladnovega dnevnika

Osama bin Laden EPA
Vodja Al Kaide Osama bin Laden je plačal podkupnino pakistanskemu uradniku in tako prišel do dovoljenja za gradnjo utrjenega poslopja, kjer se je skrival, dokler ga niso tam lani ubile posebne enote ameriške vojske.

O tem danes poroča pakistanski časnik News, ki se sklicuje na podatke iz bin Ladnovega dnevnika.

Po pisanju časnika je uradnik prejel 50 tisoč rupij – kar znaša okoli 515 dolarjev – za odobritev gradbenega dovoljenja za poslopje v mestu Abotabad na severu Pakistana. Tam so posebne enote ameriške vojske maja 2011 ubile terorističnega vodjo.

News identitete podkupljivega uradnika ne razkriva, poroča pa, da so ga oblasti že zaslišale. Časnik ob tem še piše, da se je bin Laden dobro zavedal korupcije pakistanskega uradništva, pristojnega za gradbena dovoljenja.

Dnevnik imajo v lasti pakistanske oblasti

Bin Ladnov dnevnik je po navedbah časnika News zdaj v lasti pakistanskih oblasti. Te so ga po njegovi smrti odkrile v njegovem skrivališču, skupaj z računalniškimi diski in drugo dokumentacijo.

Pakistanska vlada je po operaciji ameriške vojske zasegla bin Ladnovo posestvo, poslopje, v katerem so ga ubili, pa porušila. V Islamabadu so se namreč bali, da bi lahko začeli privrženci Al Kaide bin Ladnovo skrivališče dojemati kot svetišče.

Komentarjev 1
  • mirko 20:28 26.december 2012.

    Bin Laden je bil človek, ki je zelo zgodaj doumel kje je največje zlo na tem svetu. Če malo bolj globoko razmišljate, boste hitro prišli do pomembnega vprašanja. Zakaj je bin Laden in njegova skupina bila američanom (ZDA) sovražnik številka ...prikaži večlka 1. ? Če še kdo ni dojel, američani sami ustvarjajo scenarij na tem svetu. To pomeni, da si vzrok ustvarijo sami, da lahko potem opravičijo svojo akcijo pred mednarodno skupnostjo. Gre se jim pa izključno za korist od naravnih virov na tem svetu in za to tudi masovno pobijajo ljudi pod krinko, ki si jo nadenejo s pomočjo laži mediskega stroja. Na srečo se jim pa bo takšno delovanje vrnilo kot bumerang. Pregovor, ki pravi,, kar seješ, to žanješ,, se po tudi za njih iskazal zelo verodostojen.