Šli bodo do konca

Foto: Žurnal24 slonkoscena obala
Razmere v Slonokoščeni obali so vedno bolj napete, saj se Laurent Gbagbo, poraženec na zadnjih predsedniških volitvah, ne namerava odpovedati položaju.
Oglej si celoten članek

Podporniki novoizvoljenega predsednika Alassana Quattare, ki ga je priznala tudi mednarodna skupnost, napovedujejo boj do zadnjega. Enote vojske se pripravljajo na "zadnji napad“, ki bi Laurenta Gbagba prisilil, da preda oblast.

Gbagba je k odstopu že večkrat pozvala tudi mednarodna skupnost. Kljub pozivom vztraja, da se bo boril do konca. V prihodnjih dneh naj bi s televizijskih zaslonov nagovoril ljudstvo. "Za svoje ideje se bo boril do konca,“ je dejal njegov evropski svetovalec Toussaint Alain. "Nikakršnega namena nima odstopiti ali predati oblast. V prihajajočih urah bo oboroženi opoziciji predstavil svoj predlog“. Gbagbo naj bi bil pripravljen na dialog z nasprotniki. Sicer pa naj bi se nahajal na neimenovani varni lokaciji v Slonokoščeni obali, od kjer naj bi vodil operacije.

Obe strani tako še vedno vztrajta vsaka na svojem bregu in napovedujeta boj do konca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.