Svet
7 ogledov

Šli bodo do konca

slonkoscena obala Žurnal24 main
Razmere v Slonokoščeni obali so vedno bolj napete, saj se Laurent Gbagbo, poraženec na zadnjih predsedniških volitvah, ne namerava odpovedati položaju.

Podporniki novoizvoljenega predsednika Alassana Quattare, ki ga je priznala tudi mednarodna skupnost, napovedujejo boj do zadnjega. Enote vojske se pripravljajo na "zadnji napad“, ki bi Laurenta Gbagba prisilil, da preda oblast.

Gbagba je k odstopu že večkrat pozvala tudi mednarodna skupnost. Kljub pozivom vztraja, da se bo boril do konca. V prihodnjih dneh naj bi s televizijskih zaslonov nagovoril ljudstvo. "Za svoje ideje se bo boril do konca,“ je dejal njegov evropski svetovalec Toussaint Alain. "Nikakršnega namena nima odstopiti ali predati oblast. V prihajajočih urah bo oboroženi opoziciji predstavil svoj predlog“. Gbagbo naj bi bil pripravljen na dialog z nasprotniki. Sicer pa naj bi se nahajal na neimenovani varni lokaciji v Slonokoščeni obali, od kjer naj bi vodil operacije.

Obe strani tako še vedno vztrajta vsaka na svojem bregu in napovedujeta boj do konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.