Slon poginil zaradi zastrupitve

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V kijevskem živalskem vrtu je zaradi zastrupitve poginil 39 let star slon z imenom Fant. To je že drugi poskus zastrupitve.
Oglej si celoten članek

"Danes ob 10.45 je močno kričal od bolečin. Veterinarji so nato potrdili ... Bil je zastrupljen," je dejala direktorica glavnega ukrajinskega živalskega vrta Svitlana Berzina.

6,5-tonski Fant je v tamkajšnji živalski vrt prišel sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja. "Poginil je tragično in nenadno," je dejala. "Žival je bila v dobri kondiciji in nič ni kazalo na to, da je z njim kaj narobe. Umiral je počasi."

Berzina je ob tem dejala, da je bil slon zastrupljen že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. "Takrat smo ga lahko rešili," je dejala in dodala, da okoliščine tokratne zastrupitve še niso znane.

"Pogin slona bo predmet preiskave veterinarskih in drugih inštitucij," pa je dejala tamkajšnja predstavnica oblasti Maria Azoryan.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.