Svet
12 ogledov

Slon poginil zaradi zastrupitve

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V kijevskem živalskem vrtu je zaradi zastrupitve poginil 39 let star slon z imenom Fant. To je že drugi poskus zastrupitve.

"Danes ob 10.45 je močno kričal od bolečin. Veterinarji so nato potrdili ... Bil je zastrupljen," je dejala direktorica glavnega ukrajinskega živalskega vrta Svitlana Berzina.

6,5-tonski Fant je v tamkajšnji živalski vrt prišel sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja. "Poginil je tragično in nenadno," je dejala. "Žival je bila v dobri kondiciji in nič ni kazalo na to, da je z njim kaj narobe. Umiral je počasi."

Berzina je ob tem dejala, da je bil slon zastrupljen že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. "Takrat smo ga lahko rešili," je dejala in dodala, da okoliščine tokratne zastrupitve še niso znane.

"Pogin slona bo predmet preiskave veterinarskih in drugih inštitucij," pa je dejala tamkajšnja predstavnica oblasti Maria Azoryan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.