Slovaška vlada rekla ne

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Slovaška vlada odločena: pod nobenim pogojem ne bodo sodelovali v mehanizmu za pomoč Grčiji.
Oglej si celoten članek

Slovaška bi morala do vratu zadolženi Grčiji pomagati z 800 milijoni evrov. Svojo odločitev so utemeljili s tem, da nočejo, da bi večji del bremena nosili nič krivi navadni državljani.

Končna odločitev pa je v rokah slovaških poslancev. V parlamentu je rezultat še negotov: tri stranke vladajoče koalicije pomoči nasprotujejo, krščanski demokrati pa jo podpirajo. Levosredinska stranka Smer še ni napovedala, kako bo glasovala − če bodo zakon podprli, bodo Grki kljub nasprotovanju vlade na računu imeli tudi slovaške milijone.

Slovenski prispevek: 387,8 milijona evrov
Kot je znano, bo Slovenija skupno za reševanje finančnih težav Grčije prispevala 387,8 milijona evrov, od tega že letos skoraj 140 milijonov. Načrt je naletel na številna neodobravanja, o vetu na zakon so v torek glasovali tudi državni svetniki, vendar pa odložilnega veta niso izglasovali.

Grčiji bodo ostale članice evroobmočja pomagale z do 80 milijardami evrov v prihodnjih treh letih, Mednarodni denarni sklad pa bo primaknil še 30 milijard.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.