Slovenci s 55 kilogrami kokaina

Foto: Žurnal24 V Peruju policisti na leto zasežejo in uničijo več ton prepovedanih drog.
Trije Slovenci so bili na začetku oktobra v Peruju aretirani zaradi tihotapljenja nedovoljenih drog.
Oglej si celoten članek

Po pisanju perujskih časopisov gre za 26-letnega D. S., 28-letnega A. T. in 28-letnega T. S. V kovčkih so imeli s kokainom prepojena oblačila, skupaj pa so po pisanju tamkajšnjih medijev imeli pri sebi kar 55 kilogramov kokaina.

 

Priprt Urškin fant?

Neuradno. Po naših podatkih je eden od pridržanih, 26-letni D. S., Danijel, fant Urške Hočevar Čepin, nekdanje voditeljice in pevke. Slednje nam kljub več poskusom ni uspelo priklicati na mobilni telefon.

Priprti v Peruju
Da so trije Slovenci zaradi večjih količin droge utemeljeno osumljeni hudega kaznivega dejanja, so nam potrdili tudi na ministrstvu za zunanje zadeve. Slovenci so v preiskovalnem zaporu, s primerom pa se ukvarjata slovenski veleposlanik v Argentini in častni konzul v Peruju. Preverila sta tudi razmere, v katerih so se Slovenci znašli. ''Osumljenci imajo možnost pravne pomoči, imeli pa so tudi že stike s svojci,'' so nam še povedali na ministrstvu.

Droge na poti v Pariz
Slovenci so želeli iz Lime poleteti proti Parizu, vmes pa bi prestopili še v brazilskem São Paulu in portugalski Lizboni, piše perujski LOG.pe. Peru sicer velja za državo z zelo strogo zakonodajo na področju prometa s prepovedanimi drogami.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.