Svet
7 ogledov

Slovenci s 55 kilogrami kokaina

V Peruju policisti na leto zasežejo in uničijo več ton prepovedanih drog. Žurnal24 main
Trije Slovenci so bili na začetku oktobra v Peruju aretirani zaradi tihotapljenja nedovoljenih drog.

Po pisanju perujskih časopisov gre za 26-letnega D. S., 28-letnega A. T. in 28-letnega T. S. V kovčkih so imeli s kokainom prepojena oblačila, skupaj pa so po pisanju tamkajšnjih medijev imeli pri sebi kar 55 kilogramov kokaina.

 

Priprt Urškin fant?

Neuradno. Po naših podatkih je eden od pridržanih, 26-letni D. S., Danijel, fant Urške Hočevar Čepin, nekdanje voditeljice in pevke. Slednje nam kljub več poskusom ni uspelo priklicati na mobilni telefon.

Priprti v Peruju
Da so trije Slovenci zaradi večjih količin droge utemeljeno osumljeni hudega kaznivega dejanja, so nam potrdili tudi na ministrstvu za zunanje zadeve. Slovenci so v preiskovalnem zaporu, s primerom pa se ukvarjata slovenski veleposlanik v Argentini in častni konzul v Peruju. Preverila sta tudi razmere, v katerih so se Slovenci znašli. ''Osumljenci imajo možnost pravne pomoči, imeli pa so tudi že stike s svojci,'' so nam še povedali na ministrstvu.

Droge na poti v Pariz
Slovenci so želeli iz Lime poleteti proti Parizu, vmes pa bi prestopili še v brazilskem São Paulu in portugalski Lizboni, piše perujski LOG.pe. Peru sicer velja za državo z zelo strogo zakonodajo na področju prometa s prepovedanimi drogami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.