Slovencu v Gradcu 15 mesecev zapora

Foto: Žurnal24
24-letni Slovenec je bil na sodišču v Gradcu zaradi izsiljevanja redovnika in grožnje, da bo fotografije njunega spolnega odnosa objavil na internetu, obsojen na 15 mesecev zaporne kazni.
Oglej si celoten članek

Dokazi so razkrili, da je redovnik Slovencu za molk o domnevnem razmerju med njima plačal več tisoč evrov. Žrtev domnevnega izsiljevanja je maja vložila ovadbo, obdolženi pa je takrat  vse očitke zanikal. Tokrat je svoje dejanje priznal.

Redovnika naj bi spoznal leta 2005, ko ga je zaprosil za denarno pomoč, ker mu je zbolela soproga. Kasneje naj bi imela spolne odnose, Slovenec pa naj bi redovnika nato izsiljeval in mu grozil, da bo redovno vodstvo seznanil z njunim razmerjem, če ne bo dobil denarja. Redovnik naj bi mu nato izplačal več tisoč evrov.

24-letnik je bil na graškem sodišču obsojen na 15 mesecev zapora, najmanj pet mesecev bo moral preživeti za zapahi. Sodba še ni pravnomočna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.