Svet
11 ogledov

Slovencu v Gradcu 15 mesecev zapora

Žurnal24 main
24-letni Slovenec je bil na sodišču v Gradcu zaradi izsiljevanja redovnika in grožnje, da bo fotografije njunega spolnega odnosa objavil na internetu, obsojen na 15 mesecev zaporne kazni.

Dokazi so razkrili, da je redovnik Slovencu za molk o domnevnem razmerju med njima plačal več tisoč evrov. Žrtev domnevnega izsiljevanja je maja vložila ovadbo, obdolženi pa je takrat  vse očitke zanikal. Tokrat je svoje dejanje priznal.

Redovnika naj bi spoznal leta 2005, ko ga je zaprosil za denarno pomoč, ker mu je zbolela soproga. Kasneje naj bi imela spolne odnose, Slovenec pa naj bi redovnika nato izsiljeval in mu grozil, da bo redovno vodstvo seznanil z njunim razmerjem, če ne bo dobil denarja. Redovnik naj bi mu nato izplačal več tisoč evrov.

24-letnik je bil na graškem sodišču obsojen na 15 mesecev zapora, najmanj pet mesecev bo moral preživeti za zapahi. Sodba še ni pravnomočna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.