Slovenija podedovala več nepremičnin v Braziliji in Afriki

Pet držav naslednic nekdanje Jugoslavije si je na včerajšnjem srečanju skupnega odbora za nasledstvo v Zagrebu razdelilo več nekdanjih jugoslovanskih diplomatskih poslopij. Slovenija je nasledila več nepremičnin v Braziliji in Afriki.
Oglej si celoten članek

Slovenija in druge štiri naslednice nekdanje Jugoslavije so si na podlagi pogodbe o vprašanjih nasledstva diplomatsko-konzularnega premoženja bivše skupne države razdelile lastništvo več nekdanjih jugoslovanskih diplomatskih poslopij po svetu.

Slovenija je nasledila rezidenco v Braziliji in stavbo nekdanjega jugoslovanskega generalnega konzulata v Sao Paulu ter veleposlaništvo bivše SFRJ v Rabatu v Maroku. Slovenija je tudi nova lastnica veleposlaništva in rezidence bivše Jugoslavije v Dar es Salaamu v Tanzaniji ter rezidence v Maliju.

Primopredaja kulturnih dobrin že poteka

Udeleženci ponedeljkovega srečanja pa so potrdili tudi zapisnike strokovne skupine za nasledstvo kulturnih dobrin bivše Jugoslavije s srečanj v Skopju oktobra lani in v Ljubljani januarja letos. Primopredaja kulturnih dobrin sicer že poteka.

Naslednje srečanje skupnega odbora za nasledstvo bo v Skopju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.