Svet
7 ogledov

Slovenija podedovala več nepremičnin v Braziliji in Afriki

Pet držav naslednic nekdanje Jugoslavije si je na včerajšnjem srečanju skupnega odbora za nasledstvo v Zagrebu razdelilo več nekdanjih jugoslovanskih diplomatskih poslopij. Slovenija je nasledila več nepremičnin v Braziliji in Afriki.

Slovenija in druge štiri naslednice nekdanje Jugoslavije so si na podlagi pogodbe o vprašanjih nasledstva diplomatsko-konzularnega premoženja bivše skupne države razdelile lastništvo več nekdanjih jugoslovanskih diplomatskih poslopij po svetu.

Slovenija je nasledila rezidenco v Braziliji in stavbo nekdanjega jugoslovanskega generalnega konzulata v Sao Paulu ter veleposlaništvo bivše SFRJ v Rabatu v Maroku. Slovenija je tudi nova lastnica veleposlaništva in rezidence bivše Jugoslavije v Dar es Salaamu v Tanzaniji ter rezidence v Maliju.

Primopredaja kulturnih dobrin že poteka

Udeleženci ponedeljkovega srečanja pa so potrdili tudi zapisnike strokovne skupine za nasledstvo kulturnih dobrin bivše Jugoslavije s srečanj v Skopju oktobra lani in v Ljubljani januarja letos. Primopredaja kulturnih dobrin sicer že poteka.

Naslednje srečanje skupnega odbora za nasledstvo bo v Skopju.

Komentarjev 1