Slovenska ali slovaška jelka na Grand Place?

Foto: tw
Foto: tw
Nemalokrat doslej se je zgodilo, da so v svetu Slovenijo zamenjevali s Slovaško, tokrat pa je obratno, Slovaška je zamenjana s Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Zamenjavo Slovaške s Slovenijo je zagrešila ameriška tiskovna agencija Associated Press (AP), ki je pred dnevi poročala, da so glavnem bruseljski trgu Grand Place letos postavili čudovito jelko, ki je zrasla v Sloveniji. Informacija se je začela širiti po družbenih omrežjih.

To pe še ni vse, "slovensko" božično drevo se omenja v številnih člankih, ki govorijo o najlepših prednovoletnih okrasitvah ter božičnih sejmih po evropskih in svetovnih mestih. 

22-metrsko božično drevo, ki krasi glavni bruseljski trg pa je v resnici pripeljano iz slovaške vasice Horne v bližini Bratislave. Evropski prestolnici ga je  Slovaška podarila ob zaključku predsedovanja Svetu evropske unije. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:20 17. December 2016.

    Buuuuuu

  • 22:47 16. December 2016.

    bruselj ma božično jelko? a niso oni tisti tolerantni do vseh religij ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.