Slovenski Triglav reševal v Sredozemskem morju

Foto: Arhiv 1. slovenskega kontingenta EU NAVFOR MED
Foto: Arhiv 1. slovenskega kontingenta EU NAVFOR MED
Posadka ladje Triglav je danes s poškodovanega gumenjaka rešila 52 migrantov.
Oglej si celoten članek

Posadka slovenske vojaške ladje Triglav, ki sodeluje na mednarodni misiji Evropske unije NAVFOR MED v Sredozemskem morju, je danes s poškodovanega gumenjaka rešila 52 ljudi, ki so skušali doseči italijansko obalo. Kot so pojasnili predstavniki slovenske vojske na Twitterju, so vse rešene migrante že predali ladji italijanske obalne straže.

To sicer ni prva reševalna akcija slovenske posadke, saj so v začetku novembra v obsežnejši akciji rešili okoli sto ljudi. "Pripravljali smo se na take dogodke, a eno so priprave, drugo pa realnost," je po koncu prve akcije povedal poveljnik Andrej Pečar.

Več kot 40-odstotni upad prihodov novih migrantov

Čeprav je trenutno medijsko bolj izpostavljena balkanska migrantska pot, pa številni prišleki v obljubljeno Evropo skušajo priti preko Italije. Po podatkih Mednarodne organizacije za migracije je do 30. novembra preko morja v Italijo prišlo 143.114 ljudi, v Grčijo pa 64.049. V obeh državah so sicer od novembra sicer zaznali več kot 40 odstotkov manj prihodov novih migrantov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:01 6. December 2015.

    Saudova Arabija si jih ne želi čeprav so to njihovi muslimanski bratje.Tam ne morejo ostati ,ker ne poznajo oni evropske …

  • 22:11 6. December 2015.

    Zakaj jih ne odvleče tja od koder so pripluli. Kaj pa ilegalen prehod morske meje se ne sankcionira? Nazaj pa …

  • 20:33 6. December 2015.

    Saj mi je žal teh ljudi, ampak....z vsakim rešenim beguncem (ali karkoli že so..) problem več za EU. Saudova Arabija …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.