Smrtne žrtve med kurdskimi protestniki

Foto: EPA Protesti v Turčiji Foto: EPA Protesti v Turčiji Foto: EPA Protesti v Turčiji Foto: EPA Protesti v Turčiji
Prokurdski protestniki so se na ulicah nekaj turških mest spopadli s policijo.
Oglej si celoten članek

Protesti Kurdov v Turčiji, ker ta ni posredovala v obrambi mesta Koban, so prerastli v nasilje. Protestniki so na policiste metali molotovke, ta pa je na napad odgovorila s solzilci in vodnimi topovi.

Protestniki so zažigali bencinske postaje, uničevali banke in trgovine ter prevračali avtomobile. Med drugim so protestirali tudi v istanbulu, kjer je uporabnik Twitterja situacijo opisal kot državljansko vojno. Po najnovejših podatkih agencij je bilo v protestih 12 ljudi ubitih.

Oblasti so v več provincah, kjer so večinsko prebivalstvo Kurdi, med drugim v provincah Diyarbakir, Mardin, Siirt in Van, razglasile policijsko uro.

Turški notranji minister Efkan Ala je prokurdske protestnike obtožil, da "izdajajo lastno državo" in jih pozval, naj se razidejo ali pa bodo sledile "nepredvidljive posledice". "Na nasilje bomo odgovorili z nasiljem," je novinarjem v Ankari še povedal minister.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.