Svet
15 ogledov

Smrtne žrtve med kurdskimi protestniki

Protesti v Turčiji
1/4
EPA
Prokurdski protestniki so se na ulicah nekaj turških mest spopadli s policijo.

Protesti Kurdov v Turčiji, ker ta ni posredovala v obrambi mesta Koban, so prerastli v nasilje. Protestniki so na policiste metali molotovke, ta pa je na napad odgovorila s solzilci in vodnimi topovi.

Protestniki so zažigali bencinske postaje, uničevali banke in trgovine ter prevračali avtomobile. Med drugim so protestirali tudi v istanbulu, kjer je uporabnik Twitterja situacijo opisal kot državljansko vojno. Po najnovejših podatkih agencij je bilo v protestih 12 ljudi ubitih.

Oblasti so v več provincah, kjer so večinsko prebivalstvo Kurdi, med drugim v provincah Diyarbakir, Mardin, Siirt in Van, razglasile policijsko uro.

Turški notranji minister Efkan Ala je prokurdske protestnike obtožil, da "izdajajo lastno državo" in jih pozval, naj se razidejo ali pa bodo sledile "nepredvidljive posledice". "Na nasilje bomo odgovorili z nasiljem," je novinarjem v Ankari še povedal minister.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.