Sneg zapira ceste in letališča

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Sneg in poledica v več evropskih državah povzročata težave v cestnem in letalskem prometu. V Nemčiji je najhuje v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, v Franciji pa na območju Pariza in Normandije.
Oglej si celoten članek
Fotografije razmer po Evropi si oglejte TUKAJ.

V Severnem Porenju-Vestfaliji so tovornjakom prepovedali vožnjo po avtocestah in nekaterih glavnih cestah. Zaradi vremena imajo številne težave tudi na večini nemških letališč. Na največjem nemškem letališču v Frankfurtu so morali tako danes zjutraj odpovedati kar petino vzletov in pristankov. Noč na letališču je moralo preživeti več kot sto potnikov, nekateri med njimi že tretjo noč zapored. Na berlinskem letališču so odpovedali več kot deset poletov, medtem ko na letališčih Schönenfeld in düsseldorfskem letališču promet za zdaj poteka normalno.

Tudi na pariškem letališču Charles de Gaulle in železniški postaji Saint-Lazare so morali številni potniki noč preživeti v čakalnici. Do odpovedi poletov in zamud je prišlo tudi na bližnjem letališču Beauvais. V Normandiji je v železniškem prometu prišlo do zamud, najmanj 5000 gospodinjstev na severozahodu dežele pa je ostalo brez električne energije. Pristojne oblasti so tamkajšnje prebivalce pozvale, naj se na pot z avtomobilom odpravijo le v nujnih primerih.

O težavah v prometu po izjemno kaotičnem koncu tedna še naprej poročajo tudi iz Velike Britanije. Londonsko letališče Heathrow, ki je največje v Evropi, so sicer po enem dnevu in pol znova odprli, vendar pristojne oblasti opozarjajo, da bo zaradi sneženja še vedno prihajalo do zamud in odpovedi poletov. Razmere se po navedbah francoske tiskovne agencije AFP normalizirajo tudi na drugih  britanskih letališčih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.