Svet
5 ogledov

Sneg zapira ceste in letališča

1/10
Žurnal24 main
Sneg in poledica v več evropskih državah povzročata težave v cestnem in letalskem prometu. V Nemčiji je najhuje v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, v Franciji pa na območju Pariza in Normandije.
Fotografije razmer po Evropi si oglejte TUKAJ.

V Severnem Porenju-Vestfaliji so tovornjakom prepovedali vožnjo po avtocestah in nekaterih glavnih cestah. Zaradi vremena imajo številne težave tudi na večini nemških letališč. Na največjem nemškem letališču v Frankfurtu so morali tako danes zjutraj odpovedati kar petino vzletov in pristankov. Noč na letališču je moralo preživeti več kot sto potnikov, nekateri med njimi že tretjo noč zapored. Na berlinskem letališču so odpovedali več kot deset poletov, medtem ko na letališčih Schönenfeld in düsseldorfskem letališču promet za zdaj poteka normalno.

Tudi na pariškem letališču Charles de Gaulle in železniški postaji Saint-Lazare so morali številni potniki noč preživeti v čakalnici. Do odpovedi poletov in zamud je prišlo tudi na bližnjem letališču Beauvais. V Normandiji je v železniškem prometu prišlo do zamud, najmanj 5000 gospodinjstev na severozahodu dežele pa je ostalo brez električne energije. Pristojne oblasti so tamkajšnje prebivalce pozvale, naj se na pot z avtomobilom odpravijo le v nujnih primerih.

O težavah v prometu po izjemno kaotičnem koncu tedna še naprej poročajo tudi iz Velike Britanije. Londonsko letališče Heathrow, ki je največje v Evropi, so sicer po enem dnevu in pol znova odprli, vendar pristojne oblasti opozarjajo, da bo zaradi sneženja še vedno prihajalo do zamud in odpovedi poletov. Razmere se po navedbah francoske tiskovne agencije AFP normalizirajo tudi na drugih  britanskih letališčih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.