Snežne padavine vzele življenje

Foto: Epa
Foto: Epa
Najhujše sneženje od začetka meritev.
Oglej si celoten članek

Ruska meteorološka agencija je sporočila, da je v Moskvi v 24 urah padlo več kot polovica snega, kot ga povprečno pade v mesecu dni. Danes zjutraj je bilo v prestolnici 43 centimetrov snega, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Moskva se sooča z najhujšim sneženjem od začetka meritev.

Moskovski župan Sergej Sobjanin je sporočil, da je ena oseba umrla, ko je drevo ob padcu zadelo električno napeljavo. Pod težo snega je na območju Moskve sicer padlo že okoli 360 dreves.

Vreme Tudi ta teden sneg. Kakšen bo vikend?

Foto: Epa Moskva sneg

Ranjenih je bilo najmanj pet ljudi, je še povedal župan, ki je ljudi na Twitterju opozoril, da vremenoslovci napovedujejo še poslabšanje vremena z močnim vetrom. Mesto je zajel tudi arktičen leden zrak.

Vreme močno ovira tudi letalski promet, saj ima zamudo več deset letov, številne pa so tudi odpovedali.

Tiskovna agencija Interfax je poročala, da je po podatkih meteorologov v soboto v 12 urah padlo 14 milimetrov padavin, kar je več od rekorda iz leta 1957.

Foto: Epa Moskva sneg

Znate namestiti verige? Uporaba snežnih verig v šestih korakih

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.