Snežni plaz v Italiji. En smučar mrtev, en pogrešan

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča o plazu nad Courmayeurjem.
Oglej si celoten članek

Kot poroča Ansa, je alpska reševalna služba doline Aosta posredovala zaradi snežnega plazu nad Courmayeurjem, v dolini Val Veny.

Na pomoč so okoli 13. ure poklicali smučarji, ki so bili priča plazu. Na območju plazu ni urejenega smučišča. 

"Eno osebo so našli mrtvo, ena je pogrešana," še poroča agencija. Ker zaradi slabega vremena, kraja ni bilo mogoče doseči s helikopterjem, sta dve ekipi alpske reševalne službe in zdravnikov odšli na pomoč po tleh. Intervencijo poleg vremenskih razmer otežuje tudi nestabilnost snežne odeje.

Gre za dva moška iz severne Evrope, ki sta smučala izven prog. Dva druga smučarja in njuna prijatelja sta se plazu uspela izogniti in sta v dobrem stanju.

Courmayeur je mesto in občina v severni Italiji na meji s Francijo. Tam je tudi znano smučarsko središče, v poletnih mesecih pa je Courmayeur priljubljena destinacija za pohodnike.

Fotografija je simbolična.

Slovenija Vaščani prepričani, da je ptičke lovil za kosila Italijanov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.