So vodjo Islamske države danes ubili?

Foto: EPA
Foto: EPA
Iraška letala so danes bombardirala konvoj teroristov, v katerem so bili vodje Islamske države, tudi njihov poglavar Abu Bakr al-Baghdadi, trdijo predstavniki iraških oblasti.
Oglej si celoten članek

Iraška vojaška letala so napad na zahodu province Anbar blizu Sirske meje izvedle zjutraj.

Usoda šefa islamske države, ki se je razglasil za vodjo kalifata na območju Iraka in Sirije, je še vedno neznana, poroča Reuters.

Iračani so bombardirali konvoj, ki je bil na poti v mesto Karbala na srečanje voditeljev Islamske države.

Bombardirali kraj, kjer naj bi se sestali voditelji Isisa 

"Bombe smo odvrgli tudi na kraj, kjer naj bi sestanek potekal, mrtvih in ranjenih je več Isisovih voditeljev. Kaj se je zgodilo z Al Bagdadijem, ni jasno, saj so ga odpeljali z vozilom. Prav tako ne vemo, kakšno je njegovo zdravstveno stanje," so sporočili predstavniki iraške vojske.

Islamska država je junija zavzela velik del Sirije in Iraka in na tem območju razglasila kalifat. Al Bagdadi trdi, da ga podpirajo številni borci na območju Libije, Egipta, Jemna, Savdske Arabije in Alžirije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:55 12. Oktober 2015.

    Prebral sem članek in se v to kar piše prepričan 10000% samo ne vem kaj pri nas mislijo tavišlje glave... …

  • 08:23 12. Oktober 2015.

    četudi je ta gnoj crknu se moramo nemudoma organizirati če ne je konec z Evropo in Slovenijo.<br />Nujno preberi:<br />http://www.portalplus.si/1133/migranti-in-teorija-zarote/

  • mph
    21:58 11. Oktober 2015.

    Kot kaže, ga na žalost niso.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.