Svet
12 ogledov

So vodjo Islamske države danes ubili?

Abu Bakr al-Baghdadi EPA
Iraška letala so danes bombardirala konvoj teroristov, v katerem so bili vodje Islamske države, tudi njihov poglavar Abu Bakr al-Baghdadi, trdijo predstavniki iraških oblasti.

Iraška vojaška letala so napad na zahodu province Anbar blizu Sirske meje izvedle zjutraj.

Usoda šefa islamske države, ki se je razglasil za vodjo kalifata na območju Iraka in Sirije, je še vedno neznana, poroča Reuters.

Iračani so bombardirali konvoj, ki je bil na poti v mesto Karbala na srečanje voditeljev Islamske države.

Bombardirali kraj, kjer naj bi se sestali voditelji Isisa 

"Bombe smo odvrgli tudi na kraj, kjer naj bi sestanek potekal, mrtvih in ranjenih je več Isisovih voditeljev. Kaj se je zgodilo z Al Bagdadijem, ni jasno, saj so ga odpeljali z vozilom. Prav tako ne vemo, kakšno je njegovo zdravstveno stanje," so sporočili predstavniki iraške vojske.

Islamska država je junija zavzela velik del Sirije in Iraka in na tem območju razglasila kalifat. Al Bagdadi trdi, da ga podpirajo številni borci na območju Libije, Egipta, Jemna, Savdske Arabije in Alžirije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • erikkk 12:55 12.oktober 2015.

    Prebral sem članek in se v to kar piše prepričan 10000% samo ne vem kaj pri nas mislijo tavišlje glave... Madžarska se mi zdi da ima edina pamet in misli realno z glavoss... Že 1000 teroristov lahko naredi cel kaos ...prikaži več po vsej državi.Če ne bomo zaprli EU mej ne bo samo konec evrope pač pa boše hujšega...

  • Pivni 08:23 12.oktober 2015.

    četudi je ta gnoj crknu se moramo nemudoma organizirati če ne je konec z Evropo in Slovenijo.Nujno preberi:http://www.portalplus.si/1133/migranti-in-teorija-zarote/

  • mph 21:58 11.oktober 2015.

    Kot kaže, ga na žalost niso.