So želve poginile zaradi ribičev?

Foto: Žurnal24 želve, želva, Mehiški zaliv, naftni madež Foto: Žurnal24 želve, želva, Mehiški zaliv, naftni madež Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Naftni madež v Mehiškem zalivu ribičem grozi, da bodo ostali brez pomembnega dela letošnjega ulova. So se zato zatekli k skrajnemu ukrepu: ubijanju zaščitenih želv?
Oglej si celoten članek

Zvezne ribiške oblasti preiskujejo, ali so ribiči v Mehiškem zalivu povzročili pogin ogrožene vrste želv, ki so bile naplavljene na obale ameriške zvezne države Mississippi.

Strokovnjaki BP so uspeli zakrpati eno od treh odprtin, iz katerih odteka nafta. Več v povezavi.

Preiskovalci bodo tako poskušali ugotoviti, ali so ribiči, da bi rešili svojo ribolovno sezono zaradi naftnega madeža, namerno zaprli odprtine v mrežah, preko katerih se lahko ujete želve rešijo.

Naravovarstveniki so namreč sporočili, da je na obale Mehiškega zaliva naplavilo najmanj 35 želv, pri tem pa ne morejo ugotoviti, zakaj so poginile.

V natančni preiskavi namreč niso našli sledi nafte, ki bi bile lahko eden izmed vzrokov za pogin. Nekateri znanstveniki pa ob tem domnevajo, da bi želve lahko poginile potem, ko so uživale ribe, ki so bile zastrupljene z delci nafte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.