Svet
10 ogledov

So želve poginile zaradi ribičev?

želve, želva, Mehiški zaliv, naftni madež
1/3
Žurnal24 main
Naftni madež v Mehiškem zalivu ribičem grozi, da bodo ostali brez pomembnega dela letošnjega ulova. So se zato zatekli k skrajnemu ukrepu: ubijanju zaščitenih želv?

Zvezne ribiške oblasti preiskujejo, ali so ribiči v Mehiškem zalivu povzročili pogin ogrožene vrste želv, ki so bile naplavljene na obale ameriške zvezne države Mississippi.

Strokovnjaki BP so uspeli zakrpati eno od treh odprtin, iz katerih odteka nafta. Več v povezavi.

Preiskovalci bodo tako poskušali ugotoviti, ali so ribiči, da bi rešili svojo ribolovno sezono zaradi naftnega madeža, namerno zaprli odprtine v mrežah, preko katerih se lahko ujete želve rešijo.

Naravovarstveniki so namreč sporočili, da je na obale Mehiškega zaliva naplavilo najmanj 35 želv, pri tem pa ne morejo ugotoviti, zakaj so poginile.

V natančni preiskavi namreč niso našli sledi nafte, ki bi bile lahko eden izmed vzrokov za pogin. Nekateri znanstveniki pa ob tem domnevajo, da bi želve lahko poginile potem, ko so uživale ribe, ki so bile zastrupljene z delci nafte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.