Sodišče prepovedalo valentinovo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Višje sodišče je prepovedalo vsakršno praznovanje valentinovega po vsej državi.
Oglej si celoten članek

V Pakistanu je sodišče v Islamabadu včeraj izdalo odlok, s katerim je prepovedalo praznovanje valentinovega po vsej državi. Odlok je stopil v veljavo takoj. 

Odlok prepoveduje objavo oglasov, ki omenjajo praznik zaljubljencev, v tiskanih in elektronskih medijih. Prepoveduje prodajo izdelkov, povezanih s tem dnem, in vsakršno praznovanje na javnem mestu in v državnih ustanovah. Agencija, pristojna za nadzor nad elektronskimi mediji, je dobila nalogo poostreno nadzirati vse platforme in posredovati informacije o morebitnih kršitvah. 

Odločitev spodbudila peticija

Sodišče je odločitev sprejelo po tem, ko so dobili peticijo s strani državljana, ki je trdil, da reklamiranje valentinovega nasprotuje naukom islama in bi ga zato morali prepovedati. 

To ni prvič, da so v Pakistanu nasprotovali valentinovemu. Lani so v Pešavarju prepovedali praznovanje. Verske skupine so že večkrat glasno nasprotovale prazniku, ki se je iz ZDA razširil praktično po vsem svetu. 

Kot drugje po svetu si tudi v Pakistanu od praznika največ obetajo trgovci, predvsem cvetličarji. Na tržnici v Islamabadu cvetličarji upajo, da bodo prodali več cvetja kot običajno. "Štiri do pet dni smo porabili za pripravo aranžmajev. Štirideset jih imam pripravljenih za valentinovo," je za CNN dejal Sultan Zaib. "Če nam prepovedo prodajo, bo to za nas katastrofa," je o odločitvi sodišča povedal Mohammad Naveed, ki je za nakup cvetja  za to priložnost namenil približno dva tisoč dolarjev. 

 dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • V praksi je potem tako da bolj konzervativni severnozahodni del se tega drži. Zmeren pakistanski jug pa ne kaj dosti. …

  • 10:59 14. Februar 2017.

    Valentinovo res ameriško sranje, vendar ga ne bi bilo potrebno prepovedati.<br />Muslimani pač serjejo po svoje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.