Sojenje Mubaraku prestavljeno

Foto: EPA
Foto: EPA
Nadaljevanje sojenja nekdanjemu evgiptovskemu predsedniku Mubaraku, ki je bilo prevideno za danes, je preloženo na 28. december zaradi zahteve, da se imenuje novega sodnika.
Oglej si celoten članek

Gre za sojenje strmoglavljenemu egiptovskemu predsedniku Hosniju Mubaraku, njegovima sinovoma Alaju in Gamalu, poslovnežu Huseinu Salemu, nekdanjemu zloglasnemu notranjemu ministru Habibu al Adliju in šestim visokim policijskim častnikom, ki poteka pred kazenskim sodiščem v Kairu.

Obtoženi so korupcije in odgovornosti za nasilno zatrtje množičnih protirežimskih protestov februarja letos, ki so terjali okoli 850 življenj.

Odvetniki svojcev žrtev omenjenega zatrtja so zahtevali zamenjavo predsedujočega sodnika Ahmeda Refata, ker naj bi bil pristranski. Prizivno sodišče bo v tej zadevi odločilo 26. decembra, zato so sojenje enajsterici danes preložili na kasnejši datum.

Sojenje se je sicer začelo 3. avgusta, ko so se vsi obtoženi izrekli za nedolžne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.