Svet
0 ogledov

Sojenje Mubaraku prestavljeno

sojenje Mubarak EPA
Nadaljevanje sojenja nekdanjemu evgiptovskemu predsedniku Mubaraku, ki je bilo prevideno za danes, je preloženo na 28. december zaradi zahteve, da se imenuje novega sodnika.

Gre za sojenje strmoglavljenemu egiptovskemu predsedniku Hosniju Mubaraku, njegovima sinovoma Alaju in Gamalu, poslovnežu Huseinu Salemu, nekdanjemu zloglasnemu notranjemu ministru Habibu al Adliju in šestim visokim policijskim častnikom, ki poteka pred kazenskim sodiščem v Kairu.

Obtoženi so korupcije in odgovornosti za nasilno zatrtje množičnih protirežimskih protestov februarja letos, ki so terjali okoli 850 življenj.

Odvetniki svojcev žrtev omenjenega zatrtja so zahtevali zamenjavo predsedujočega sodnika Ahmeda Refata, ker naj bi bil pristranski. Prizivno sodišče bo v tej zadevi odločilo 26. decembra, zato so sojenje enajsterici danes preložili na kasnejši datum.

Sojenje se je sicer začelo 3. avgusta, ko so se vsi obtoženi izrekli za nedolžne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.