Sojenje Šarićevim: vsi nedolžni

Foto: Žurnal24 Darko %C5%A0ari%C4%87
V nadaljevanju sojenja Šarićevemu klanu zaradi tihotapljenja 2,5 tone kokaina so trije od 20 obtoženih krivdo zanikali.
Oglej si celoten članek

Eden izmed obtoženih, Miloš Cajić, nekdanji prvi oficir čezoceanske ladje, na kateri naj bi prepeljali prepovedani tovor, je trdil, da je ladja iz Brazilije v glavno mesto Urugvaja prišla po gorivo. O pošiljki droge in natovarjanju kokaina – česar ga bremeni obtožnica – naj ne bi imel nobenih informacij. Na ladjo Pigros naj bi Šarićeva združba nameravala vkrcati kokain pod Cajićevim nadzorom, kar pa je preprečila urugvajska policija in dragi tovor zaplenila na jahti Maui.

Cajić vztraja pri svoji zgodbi, in sicer da je njegova ladja v Braziliji v začetku lanskega oktobra natovorila več ton sladkorja, ki naj bi ga prepeljali v Somalijo. Poudarja, da pot proti Evropi niti ni bila nikoli predvidena.

Po njegovih besedah je 12. oktobra lani ladja vplula v Montevideo, tri dni kasneje je izplula proti Južni Afriki. Z 12 člani posadke je v Cape Townu prekinil plovbo, saj se je bal piratov v somalijskih vodah.

Z letalom, ki ga je priskrbela bolgarska ladjarska družba, za katero je delal, je nato preko Dubaja in Istanbula priletel v Sarajevo, kjer so ga aretirali in kasneje izročili Beogradu.

Kot poroča Blic in ostali beograjski portali, sta krivdo v sodelovanju poskusa tihotapljenja kokaina zavrnila tudi Miloš Pandrc in Dejan Rakić. Ne prvi ne drugi naj Darka Šarića ne bi niti poznala.

Sojenje se nadaljuje jutri s pričanjem ostalih obtoženih. Kot je znano, je za tihotapljenje 2,5 tone kokaina skupno obtoženih 20 ljudi, sedem jih je na čelu z Darkom Šarićem na begu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.