Svet
5 ogledov

Sojenje Šarićevim: vsi nedolžni

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
V nadaljevanju sojenja Šarićevemu klanu zaradi tihotapljenja 2,5 tone kokaina so trije od 20 obtoženih krivdo zanikali.

Eden izmed obtoženih, Miloš Cajić, nekdanji prvi oficir čezoceanske ladje, na kateri naj bi prepeljali prepovedani tovor, je trdil, da je ladja iz Brazilije v glavno mesto Urugvaja prišla po gorivo. O pošiljki droge in natovarjanju kokaina – česar ga bremeni obtožnica – naj ne bi imel nobenih informacij. Na ladjo Pigros naj bi Šarićeva združba nameravala vkrcati kokain pod Cajićevim nadzorom, kar pa je preprečila urugvajska policija in dragi tovor zaplenila na jahti Maui.

Cajić vztraja pri svoji zgodbi, in sicer da je njegova ladja v Braziliji v začetku lanskega oktobra natovorila več ton sladkorja, ki naj bi ga prepeljali v Somalijo. Poudarja, da pot proti Evropi niti ni bila nikoli predvidena.

Po njegovih besedah je 12. oktobra lani ladja vplula v Montevideo, tri dni kasneje je izplula proti Južni Afriki. Z 12 člani posadke je v Cape Townu prekinil plovbo, saj se je bal piratov v somalijskih vodah.

Z letalom, ki ga je priskrbela bolgarska ladjarska družba, za katero je delal, je nato preko Dubaja in Istanbula priletel v Sarajevo, kjer so ga aretirali in kasneje izročili Beogradu.

Kot poroča Blic in ostali beograjski portali, sta krivdo v sodelovanju poskusa tihotapljenja kokaina zavrnila tudi Miloš Pandrc in Dejan Rakić. Ne prvi ne drugi naj Darka Šarića ne bi niti poznala.

Sojenje se nadaljuje jutri s pričanjem ostalih obtoženih. Kot je znano, je za tihotapljenje 2,5 tone kokaina skupno obtoženih 20 ljudi, sedem jih je na čelu z Darkom Šarićem na begu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.