Šok: 11-letnica rodila, zanosila pa pri vsega 10 letih

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Iz Velike Britanije poročajo o najmlajši mami, ki je v začetku letošnjega junija pri enajstih letih rodila otroka.
Oglej si celoten članek

Britanski mediji imena dekleta niso objavili, poročajo pa, da je rodila v 30. tednu, oba z dojenčkom pa sta zdrava.

Dekletova družina po poročanju časopisa The Sun ni niti slutila, da je njihov otrok noseč. Dogodek pa že preiskujejo center za socialno delo in pristojne institucije.

"To je bil velik šok," dogodek komentirajo v njeni družini in dodajajo, da so dekletu na pomoč priskočili strokovnjaki.

"To je najmlajša mama, za katero sem kdaj slišala," je dejala zdravnica Carol Cooper in pojasnila, da deklice v povprečju vstopijo v puberteto pri enajstih letih, čeprav se to lahko zgodi kadarkoli med 8 in 14 leti.

Dodala je, da ima na delovanje hormonov velik učinek teža otrok. Ker so danes otroci težji kot nekoč, se tudi puberteta začenja prej.

Doslej je za najmlajšo mamico v Veliki Britaniji veljala Tressa Middleton, ki je bila leta 2006, ko je rodila, stara 12 let. Zanosila je po tem, ko jo je posili njen brat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:55 27. Junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.