Šok na pokopališču; zakopali živega dojenčka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Neverjeten dogodek na pokopališču.
Oglej si celoten članek

Na severu Indije so v zadnjem hipu rešili dojenčka, ki je bil živ zakopan, poroča BBC.

Kot je povedal vodja lokalne policije Abhinandan Singh je dojenčka našel meščan, ki je kopal grob za lastno hčerko, ki je umrla nekaj minut po rojstvu. Pri tem je slišal nenavadne zvoke.  

Dojenčka, deklico, je nekdo položil v glineno posodo in jo zakopal 90 centimetrov pod zemljo. Moški jo je odkopal, nemudoma so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je na intenzivni negi.

Policijska preiskava še poteka. Omenjeni vodja policije je povedal, da skušajo odkriti starša dojenčka in da predvidevajo, da so otroka zakopali brez njihovega pristanka oziroma vedenja.

Indija je glede enakopravnosti med spoloma med najslabšimi državami sveta; ženske so pogosto diskriminirane, hčerke pa smatrajo za finančno breme, predvsem v revnejših skupnostih. Aktivisti za enakopravnost med spoloma opozarjajo, da so skozi leta zabeležili številne detomore dojenčkov ženskega spola.

Mamo prijeli V kontejner odvrgla komaj rojenega dečka

Foto: Profimedia Pokopališče otrok

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.