Soros: Nemčija lahko zruši evro

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Milijarder George Soros opozarja, da Nemčija resno ogroža projekt združene Evrope.
Oglej si celoten članek

"Nemška politika je nevarna za Evropo, zruši lahko projekt njenega povezovanja," meni milijarder George Soros. V intervjuju za nemški tednik Die Zeit Soros meni, da nemška politika proračunskega varčevanja vključuje velike rizike, ki lahko "katastrofalno" vplivajo ne le na povezovanje Evrope, pač pa tudi na evro sam.

Soros poudarja, da Nemci s svojo politiko v deflacijo za seboj vlečejo tudi svoje sosede, kar ustvarja plodna tla za razraščanje nacionalizma, socialnih nemirov in ksenofobije. "Nevarnost preti tudi demokraciji," opozarja Soros, ki poudarja, da je Nemčija "globalno izolirana in da ne dopušča rast plač, pri tem pa tudi ne okrevanja drugih, sosednjih evropskih držav".

Soros se je uvrstil med najbolj uspešne investitorje, ko je leta 1992 zaslužil s špekulacijami okrog padca vrednosti britanskega funta milijardo dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.