Sosedje bodo v najem oddali 17 svetilnikov

Foto: Profimedia Svetilnik na Sv. Ivan
Svetilnike bodo v najem oddali za 50 let, od najemnin pa si obetajo 760.000 evrov na leto.
Oglej si celoten članek

 Italijanska vlada namerava v najem zasebnikom oddati 17 svetilnikov v državni lasti, saj si ne more več privoščiti njihovega vzdrževanja, je sporočilo italijansko obrambno ministrstvo.

Svetilniki, ki bodo na voljo za najem, stojijo v različnih deželah, med drugim v Liguriji in Markah ter tudi beneški laguni. Z oddajo v najem želijo preprečiti propad svetilnikov, saj si obrambno ministrstvo ne more več privoščiti vzdrževanja.

V njih bodo lahko najemniki, ki lahko ponudbe oddajo do 29. decembra, uredili, restavracije, hotele ali muzeje. Glede na pričakovane prihodke od najemnin bo povprečna mesečna najemnina dobrih 3700 evrov. 

Italijanska obrambna ministrica Roberta Pinotti je dejala, da želijo s tem poskrbeti za boljše upravljanje premoženja v državni lasti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.