Spektakularen rop na francoski avtocesti

Foto: EPA
Foto: EPA
Oboroženi roparji so na francoski avtocesti iz varovanih kombijev ukradli dragulje, vredne okrog 9 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo francoski mediji, je najmanj 15 zamaskiranih napadalcev na avtocesti A6 okrog 200 kilometrov jugovzhodo od Pariza sredi noči na cestninskih postajah napadlo dva varovana kombija, polna dragih kamnov. Oba voznika so prisilili, da sta vozili zapustila, vozili z dragocenim tovorom pa so roparji odpeljali v gozd, kjer ju je kasneje zažgana našla policija. Dragulje so seveda odnesli s seboj, po vsej državi poteka obsežna iskalna akcija.

Gre za spektakularni rop, čeprav po pisanju francoskih medijev ne presega tistega iz leta 2007, ko so neznanci oropali draguljarnico Harry Winston v Parizu. Preoblečeni v soboslikarje so vstopili v draguljarnico in jo oropali v manj kot petih minutah. Policija jih ni nikoli našla; očitno jim ni prišla niti blizu, saj so svoje dejanje čez leto dni ponovili, takrat preoblečeni v ženske. Dokopali so se do okrog 100 milijonov vrednega plena.

Sreča jih je po drugem ropu vendarle zapustila, policija jih je odkrila in ravno te dni zoper njih poteka postopek na sodišču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.