Svet
17 ogledov

Spektakularen rop na francoski avtocesti

Francoska policija EPA
Oboroženi roparji so na francoski avtocesti iz varovanih kombijev ukradli dragulje, vredne okrog 9 milijonov evrov.

Kot poročajo francoski mediji, je najmanj 15 zamaskiranih napadalcev na avtocesti A6 okrog 200 kilometrov jugovzhodo od Pariza sredi noči na cestninskih postajah napadlo dva varovana kombija, polna dragih kamnov. Oba voznika so prisilili, da sta vozili zapustila, vozili z dragocenim tovorom pa so roparji odpeljali v gozd, kjer ju je kasneje zažgana našla policija. Dragulje so seveda odnesli s seboj, po vsej državi poteka obsežna iskalna akcija.

Gre za spektakularni rop, čeprav po pisanju francoskih medijev ne presega tistega iz leta 2007, ko so neznanci oropali draguljarnico Harry Winston v Parizu. Preoblečeni v soboslikarje so vstopili v draguljarnico in jo oropali v manj kot petih minutah. Policija jih ni nikoli našla; očitno jim ni prišla niti blizu, saj so svoje dejanje čez leto dni ponovili, takrat preoblečeni v ženske. Dokopali so se do okrog 100 milijonov vrednega plena.

Sreča jih je po drugem ropu vendarle zapustila, policija jih je odkrila in ravno te dni zoper njih poteka postopek na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.