Spet preobrat na Švedskem

Foto: Epa
Foto: Epa
Ostrejši ukrepi še vedno veljajo, številke okuženih se umirjajo, številke umrlih še naprej visoke.
Oglej si celoten članek

Število novih okužb z novim koronavirusom na Švedskem je od prejšnjega petka zrasel za 9.123, kar nakazuje, da se drugi val epidemije v državi umirja, je danes sporočila tamkajšnja Agencija za zdravje. V prejšnjem 7-dnevnem obdobju je bilo zabeleženih novih okužb 9.779. "Spremljamo kontinuiran upad z vse nižjim številom novih okužb," je povedal glavni švedski epidemiolog Anders Tegnel. 

Število novih okužb upada, zato pa je štvilo umrlih še vedno visoko, povzema agencija Reuters. V državi z deset milijoni prebivalci je bilo od petka naprejzabeleženih 242 smrti, skupno število od začetka epidemije je tako naraslo na 11.247. 

Glede na informacije Agencije za zdravje so v državi odkrili 95 primerov okužb z britanskim sevom in tri z južnoafriškim. Večina uporabnikov domov za ostarele je že prejela prvo dozo cepiva, so še obvestili iz omenjene agencije. 

Ukrepi v veljavi 

Na Švedskem so prejšnji četrtek podaljšali del protikoronskih ukrepov in priporočil. Med drugim v lokalih in restavracijah še najmanj do 7. februarja ne bodo smeli streči alkohola po 20. uri, podaljšali so tudi priporočilo gimnazijam, da nadaljujejo poučevanje na daljavo.

Vlada je podaljšala priporoča za pouk na daljavo za gimnazije do 1. aprila, so pa dodali izjemo, da lahko od ponedeljka del pouka poteka tudi v živo. Podaljšali so tudi priporočilo za delo od doma in nošenje mask v javnem prometu med prometno konico, je poročala STA. 

Občinam vlada še naprej svetuje, da ohranjajo zaprte vse nenujne storitve do najmanj 7. februarja, v to sodijo med drugim bazeni in muzeji.

SARS-CoV-2 V tej slovenski bolnišnici zaznali dva pozitivna na britansko različico COVID-19 V SLO Takšno je stanje po državi: Ena od regij že v oranžni fazi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:12 27. Januar 2021.

    kaj toliko vam gre ta švedska v nos, da čim se zgodi neki malega spremembe da je 1 ukrep več, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.