Spet velik škandal v Facebooku: Brali in brisali so zasebna sporočila

Foto: Profimedia Facebook
Ko je šlo za varstvo podatkov, so tehnološkim velikanom, kot so Amazon, Microsoft in Sony, zamižali na eno oko.
Oglej si celoten članek

Facebook je družbama Netflix in Spotify omogočila, da so lahko dostopali do zasebnih sporočil uporabnikov največjega družabnega omrežja. Ne le to, tudi brisali so jih lahko.

Tehnološki gigant je nekaterim podjetjem omogočal veliko večji dostop do svojih uporabnikov, kot se je predvidevalo doslej.

New York Times poroča, da je Facebook za te družbe priredil svoja pravila in s tem poskrbel za dobre odnose z nekaterimi poslovnimi partnerji.

Netflixu, Spotifyu in Bank of Canada je omogočil, da so brali, pisali in brisali zasebna sporočila, Microsoft, Sony in Amazon so še lani imeli dostop do elektronskih naslovov prijateljev uporabnikov Facebooka. Applu pa je Facebook omogočil, da je svoje aplikacije oblikoval na osnovi podatkov, ki so jih prejeli iz omrežja.

Iz omenjenih podjetij zdaj sporočajo, da sploh niso vedeli, kako široka pooblastila jim je podelil Facebook. "Za to nikoli nismo zaprosili, kaj šele, da bi do podatkov dejansko dostopali," poudarjajo v Netflixu.

V Facebooku poudarjajo, da so vse pravice, ki so jih tem družbam podelili, morali končni uporabniki potrditi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:35 20. December 2018.

    Facebook oz CIAbook. Če sam malo spremeniš ime ti hitro postane vse jasno. Pobrskajte malo kdo je financiral Facebook, korenine …

  • 23:46 19. December 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • 21:45 19. December 2018.

    Groza, no! Pred časom smo zaradi tega groznega facebooka, ki je storil škandal z zlorabo osebnih podatkov, dobili to grozno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.