Svet
1571 ogledov

Spet velik škandal v Facebooku: Brali in brisali so zasebna sporočila

Facebook Profimedias
Ko je šlo za varstvo podatkov, so tehnološkim velikanom, kot so Amazon, Microsoft in Sony, zamižali na eno oko.

Facebook je družbama Netflix in Spotify omogočila, da so lahko dostopali do zasebnih sporočil uporabnikov največjega družabnega omrežja. Ne le to, tudi brisali so jih lahko.

Tehnološki gigant je nekaterim podjetjem omogočal veliko večji dostop do svojih uporabnikov, kot se je predvidevalo doslej.

New York Times poroča, da je Facebook za te družbe priredil svoja pravila in s tem poskrbel za dobre odnose z nekaterimi poslovnimi partnerji.

Netflixu, Spotifyu in Bank of Canada je omogočil, da so brali, pisali in brisali zasebna sporočila, Microsoft, Sony in Amazon so še lani imeli dostop do elektronskih naslovov prijateljev uporabnikov Facebooka. Applu pa je Facebook omogočil, da je svoje aplikacije oblikoval na osnovi podatkov, ki so jih prejeli iz omrežja.

Iz omenjenih podjetij zdaj sporočajo, da sploh niso vedeli, kako široka pooblastila jim je podelil Facebook. "Za to nikoli nismo zaprosili, kaj šele, da bi do podatkov dejansko dostopali," poudarjajo v Netflixu.

V Facebooku poudarjajo, da so vse pravice, ki so jih tem družbam podelili, morali končni uporabniki potrditi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • URIAH HEEP 07:35 20.december 2018.

  Facebook oz CIAbook. Če sam malo spremeniš ime ti hitro postane vse jasno. Pobrskajte malo kdo je financiral Facebook, korenine Zuckeberga-Žid-zionist... Od kje nekje se CIAbook financira?

 • Avatar Wallisonta
  Wallisonta 23:46 19.december 2018.

  Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

 • miho 21:45 19.december 2018.

  Groza, no! Pred časom smo zaradi tega groznega facebooka, ki je storil škandal z zlorabo osebnih podatkov, dobili to grozno uredbo o varstvu osebnih podatkov, ki je zmešala vse štrene, zdaj pa spet nov škandal s facebookom. Ma naj gre ...prikaži več ta facebook v maloro že enkrat za božjo voljo. Jaz ga ne rabim. Nobene škode ne bo, če crkne.