Splitski župan težak več milijonov evrov

Foto: Žurnal24 Splitski župan nima težav z gospodarsko krizo.
Splitski župan Željko Kerum je v prijavi svojega premoženja navedel, da ima med drugim sedem hiš, ena je vredna celo milijon in pol evrov. Poleg tega imata z ženo več kot osem milijonov evrov prihrankov.
Oglej si celoten članek

Prvi mož Splita Željko Kerum je tako zagotovo postal najbogatejši župan na Hrvaškem. Seznam njegovega premoženja je dolg in predvsem drag: zemljišče v Splitu, vredno 400 tisoč evrov, hotel Neva, vreden dva milijona evrov, dve hiši v Zagrebu, vredni "le" 900 tisoč evrov, in seveda najljubša hiša, ki jo ima v Splitu in je vredna milijon evrov in pol. Poleg tega ima še štiri podjetja, katerih stoodstotni lastnik je, in še dobrih osem milijonov evrov prihrankov.

Poročilo o premoženjskem stanju je presenetilo celo člane parlamentarne skupine, ki ji morajo župani in njihovi namestniki vsako leto poslati podatke o premoženju.

Kerum je v svoji prijavi še poudaril, da redno odplačuje kredite in da je imela njegova žena, ko je tudi on še delal v družinskem podjetju, višjo plačo kot on. Ko je namreč postal splitski župan, se je odpovedal funkciji v podjetju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.