Svet
7 ogledov

Splitski župan težak več milijonov evrov

Splitski župan nima težav z gospodarsko krizo. Žurnal24 main
Splitski župan Željko Kerum je v prijavi svojega premoženja navedel, da ima med drugim sedem hiš, ena je vredna celo milijon in pol evrov. Poleg tega imata z ženo več kot osem milijonov evrov prihrankov.

Prvi mož Splita Željko Kerum je tako zagotovo postal najbogatejši župan na Hrvaškem. Seznam njegovega premoženja je dolg in predvsem drag: zemljišče v Splitu, vredno 400 tisoč evrov, hotel Neva, vreden dva milijona evrov, dve hiši v Zagrebu, vredni "le" 900 tisoč evrov, in seveda najljubša hiša, ki jo ima v Splitu in je vredna milijon evrov in pol. Poleg tega ima še štiri podjetja, katerih stoodstotni lastnik je, in še dobrih osem milijonov evrov prihrankov.

Poročilo o premoženjskem stanju je presenetilo celo člane parlamentarne skupine, ki ji morajo župani in njihovi namestniki vsako leto poslati podatke o premoženju.

Kerum je v svoji prijavi še poudaril, da redno odplačuje kredite in da je imela njegova žena, ko je tudi on še delal v družinskem podjetju, višjo plačo kot on. Ko je namreč postal splitski župan, se je odpovedal funkciji v podjetju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.